marți, 1 mai 2012

Ratatouille


Acest preparat pot spune ca seamana foarte mult cu ghiveciul de legume traditional. Este foarte gustos si satios.

Ingrediente:

1 vanata mica
1 dovlecel
2 rosii mari
1 ceapa alba
60 gr ardei rosu
4 linguri ulei de masline
sucul de la o lamaie
1 lingurita sare

Preparare:

Toate legumele in afara de rosii se taie felii potrivite, se pun intr-un castron si se adauga uleiul, sucul de lamaie si sarea. Se amesteca usor cu mana si se lasa timp de o ora la odihna.
Dupa ce s-au patruns bine legumele si rosiile taiate felii, se pun la deshidratat pe foaia Teflex a deshidratatorului pentru 1-2 ore depinde cat de uscate doriti sa fie legumele.

Ingrediente sos:

2 rosii
2 rosii uscate (optional)
20 gr ardei rosu
1 catel de usturoi
1 lingura ulei de masline
1 jumatate lingurita Herbes de Provence
sare

Preparare:

Toate ingrediente se mesteca intr-un blender cu putina apa in care au fost inmuiate rosiile uscate, adaugati apa in functie de cat de gros doriti sa fie sosul.

Montare:

Dupa ce legumele sau deshidratat, se monteaza intr-o farfurie cate un strat din fiecare leguma si se asezoneaza cu sos.

4 comentarii:

  1. Ai pus toate legumele impreuna la marinat? Eu asa am facut si lasa zeama si rosiile gen zeama de la salata de rosii expirata....la tine cum a fost? Poate trebuia sa le pun separat la marinat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am pus toate legumele la marinat in afara de rosii. Rosiile le pun doar la deshidratat dar nu prea mult ca nu vreau sa fie prea uscate. Merci mult de intrebare, cu ocazia o sa modific :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, nu a fost chiar rea la gust, dar sigur ar fi fost mai buna daca nu puneam rosiile la gramada....eu m-am grabit, as fi putut sa gandesc si eu, dar...

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa iasa mult mai buna data viitoare daca mai faci si poti sa adaugi si alte legume daca ai preferinte :)

    RăspundețiȘtergere