sâmbătă, 12 mai 2012

Inghetata de Durian si Catina



Durianul este un fruct "arici" cu un miros foarte puternic chiar si atunci cand este in coaja pentru multi poate chiar insuportabil. Este originar din Indonezia, Malaezia si Brunei cu un gust intre banana si papaia.
Miezul durianului este foarte cremos, gustos si dulce.
Durianul este foarte bogat in potasiu, vitamina C, aminoacizi, carbohidrati, proteine si grasimi.

Durianul fiind dulce si gras, de obicei il mananc cu un alt fruct mai acrisor, de aceea am ales catina la aceasta reteta fiind mai acrisoara in combinatie cu durianul merg foarte bine impreuna.

Ingrediente Durian:

450 gr durian inghetat
60 ml lapte sau apa

Durianul si laptele se amesteca intr-un blender pana se formeaza ca o consistenta de ingheatata.
Daca nu aveti un blender puternic, se poate face in robotul cu lama S avand grija sa nu se proceseze prea tare.

Ingrediente Catina:

100 gr catina inghetata
60 ml lapte sau apa

Se amesteca catina cu laptele in blender pana la formarea unei creme de inghetata.

Se serveste imediat sau se pastreaza la congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu