Pasca cu branza de migdale


O Pasca simpla si delicioasa pentru cei care tin la traditia Srabatoarei de Paste si nu numai.

Ingrediente blat:

300 gr faina de in
1 banana

Faina de in se obtine prin macinarea semintelor de in intr-un blender (daca are putere mare) sau in masina de macinat cafea.
Se amesteca faina de in cu banana in robotul cu lama S pana compozitia se poate intinde, modela, daca este nevoie se poate adauga putina apa.
Se modeleaza aluatul in forma dorita, eu am folosit inelul formei de tort fara fund in care am asezat un film alimentar, usureaza desprinderea aluatului.
Se da la deshidratat pentru 2 ore.

Ingrediente branza:

500 gr migdale
200 ml apa

Preparare:

Migdalele se lasa peste noapte in apa la inmuiat dupa care se scurg, se clatesc si se trece la treaba migaloasa a decojitului migdalelor, cu rabdare si dragoste se face treaba mai usor :)
Nu recomand migdalele gata decojite din comert, ele sunt procesate chimic pentru a fi indepartata pielita.
Migdalele si apa se amesteca intr-un robot cu lama S pana sunt bine maruntite. Se poate adauga si cateva capsule probiotice daca doriti, eu am folosit 3 capsule.

Se pune compozia intr-o punga de strecurat lapte sau un tifon, se strange bine si se aseaza intr-o strecuratoare de plastic peste care se pune o farfurie pe care se aseaza o greutate mai mare ( un borcan umplut cu apa).
Se lasa 24 de ore la temperatura camerei.



Ingrediente umplutura:

200 gr stafide
200 ml lapte sau apa
6-10 linguri sirop de artar sau alt indulcitor
1 jumatate de ligurita pudra de vanilie
sucul de la o jumatate de lamaie si coaja rasa
 
Daca stafidele sunt prea uscate, le puteti lasa la inmuiat putin in apa sau lapte. La mine nu a fost cazul.
Dupa ce branza este gata, se amesteca cu toate ingredientele pentru umplutura si se aseaza frumusel compozitia in interiorul blatului.

Paste Fericit!

Comments

Post a Comment

Popular Posts